Άπαπα κούραση!‏



2 comments
Με κούρασε η οικονομική μας μιζέρια. Με σιχτίριασαν τα δελτία ειδήσεων… Με ζάλισαν τα λόγια, λόγια, λόγια, λόγια χωρίς λύσεις μόνο με προβλήματα. Βαρέθηκα να τρομοκρατούμαι.
Με ζάλισε η γκρίνια όλων, κι αυτών που δεν πληρώνουν κι αυτών που δεν πληρώνονται, με φρίκαραν...
κάτι ακάλυπτες επιταγές, με μπέρδεψε που, όπου πάω να ψωνίσω, το μαγαζί έχει κλείσει. Με μαύρισε η αχαριστία κάτι τύπων… Με έστειλε αδιάβαστη τόσος ηλίθιος εγωισμός που παίζει εκεί έξω.
Προχτές έκανα μιάμιση ώρα να φτάσω ως τη Στουρνάρη. Αφόρητη κούραση! Φταίει και που δεν είδα ακόμα και μια ταινία να με ταξιδέψει… Πάει κι ο Ντίνος από τα Χανιά…
Κλείστηκα σπίτι, χάζεψα το ταβάνι, έχει κάτι σκασίματα από υγρασία. Θυμήθηκα την πέτρα της υπομονής που είδα στο θέατρο, να και κάτι ωραίο είπα… Αλλά μετά κάτι άκουσα που είπε πάλι ο Πάγκαλος και ξανάπεσα. Να τη! Μου ‘ρχεται η κατάθλιψη. Με χαιρετάει από απέναντι. Κάτι μου λέει… Να πάνε λέει όλοι φυλακή… Να δείξουμε ότι η Πολιτεία τιμωρεί. Μπα δεν ήταν η κατάθλιψη. Η Ντόρα ήτανε! Ο Θεός φυλάξοι. Ξανάπεσα. Άντε πάλι τα ίδια.
Προσηλωμένη στο ταβάνι. Κι εκεί τσαντίστηκα. Τα πήρα άσχημα. Με μένα!!!. Βρε δε γαμιέστε όλοι σας… Αρκετά σας άκουσα! Αρκετάαααααααααααααα. Τίποτα όμορφο δεν παίζει εκεί έξω; Πώς την έχετε δει; Πόσο θα μας βαράτε όλοι με την ασχήμια σας;
Επιτέλους λίγη ομορφιά, ρε παίδες… Πώς λέμε… λίγη ποιότητα; Και μια όμορφη πρόθεση μου φτάνει. Ας μην έχει αποτέλεσμα. Ας μείνει στο φλερτ, μη γίνει και δεσμός. Η ομορφιά δεν έχει να κάνει με το συμφέρον -έτσι δεν είναι; Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, με την ιδιοτέλεια. Η ομορφιά κατεβαίνει ανεξάρτητη. Αυτή θα ψάξω. Αν τη βρω σε μια παρέα, σε δύο μάτια, σε μια διαδήλωση, σε μια θάλασσα, σ’ ένα χρώμα στον ουρανό, σε κάποια γωνιά του μυαλού μου… θα τη βρω την πουτάνα.
Γιατί έπηξα και τίποτα δεν είναι πιο κουραστικό απ’ το να κάθεσαι. Και ν’ ακούς τόσες μαλακίες.

Κείμενο απο την Ελένη Ράντου για το aixmi.gr

2 comments:

Μαίρη at: 26 July 2011 at 07:20 said...

Να σου πώ εγώ τι είναι πιο κουραστικό....να προσπαθείς να πας στη δουλειά σου και τελικά....να πηγαίνεις με ταξί!Να καθηστερείς 15 λεπτά και το αφεντικό να σου κόβει 100 ευρώ απο τον ήδη μειωμένο μισθό σου!Να αρρωσταίνει και το πιτσιρίκι το επόμενο πρωί και άντε να βρεις γιατρό στο ΙΚΑ!Και τελικά να σε διώχνει κιόλας το αφεντικό!Ολοι κουραστικαν!Ολοι γκρινιάζουν αλλα απτις καρέκλες τους!Κ εγώ κουράστικα και ξέρεις κάτι δεν θέλω να ξαναψάξω για δουλειά....θα ψάξω για εργασία..γιατί βαρέθηκα να δουλεύω,θέλω να εργαστώ!Και απ΄οτι φαίνεται θα εργαστώ σε άλλη χώρα....

kyproula at: 2 August 2011 at 13:46 said...

Se alli xwra, s'alla meri. Egw apo Kypro eimai kai Kypro den menw, poso mallon Ellada. Tha autoktonousa sto deuterolepto, eilikrina! Makria ki agapimenoi. Kai stis diakopes pali mazi, giati i kathimerinotita einai avastaxti.

Post a Comment

newer post older post