Κωνσταντίνου και Ελένης (Full Episodes)



0 comments
Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ήταν μια ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά με την Ελένη Ράντου και τον Χάρη Ρώμα. Γράφτηκε από τον...
Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά και σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Λυχναρά. Προβλήθηκε τις περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Έχει προβληθεί πολλές φορές σε επανάληψη από τον σταθμό και συνεχίζει να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία.

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στο Μαρούσι, συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη 49, όπου υπάρχει ένα νεοκλασικό σπίτι στο οποίο συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου). Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε μετά από νομικό πρόβλημα που ανέκυψε επειδή ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι πριν πεθάνει, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δε γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.
Στη σειρά υπάρχουν σπάνιες υπόννοιες οτι οι δύο πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να έχουν ερωτική έλξη: σε ενα επεισόδιο παριστάνουν τους ερωτευμένους εξαιτίας μιας κληρονομιάς, ενώ σε ένα άλλο επεισόδιο πείθονται οτι είναι ζευγάρι μετά απο ένα ατύχημα που τους προκαλεί αμνησία. Στα τελευταία επεισόδιο γίνεται γνωστό οτι ο θείος επίτηδες έγραψε δύο διαθήκες, με προοπτική να συγκατοικήσουν οι δύο αγαπημένοι του άνθρωποι και να καταφέρουν να συνυπάρξουν. Η σειρά τελειώνει με το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι: ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Σε κάποια επεισόδια συμμετέχουν οι δικηγόροι των δύο πρωταγωνιστών (Ηλίας Ζερβός και Ελένη Φιλίππα), και τρεις μαθητές του Κωνσταντίνου, οι Ιωάννου, Μπουκουβάλα και Αναγνώστου (λογπαίγνιο στο όνομα της συγγραφέως Ιωάννα Μπουκουβάλα-Αναγνώστου).

Οι χώροι όπου, συνήθως, εκτυλίσσονται τα γεγονότα είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

0 comments:

Post a Comment

newer post older post