Κωνσταντίνου και Ελένης (Από την Φρικηπαίδεια)



0 comments
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάστιγα που έριξε ο Αντέννα στην ανθρωπότητα. Επαναλαμβάνεται σε ρυθμό πολυβόλου από το προαναφερθέν κανάλι για να θρέψει...
τον πάντα λαίμαργο Δαίμονα των Επαναλήψεων. Και όχι μόνο κάθε καλοκαίρι, αλλά κάθε μήνα του χρόνου, για 13 ολόκληρα χρόνια! Όχι, βέβαια, πως αξίζει στο Κωνσταντίνου και Ελένης μια χρυσή σελίδα στη μαύρη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης μόνο και μόνο γι' αυτό του το κατόρθωμα... Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το σίριαλ παίχτηκε απ'ευθείας σε επανάληψη, χωρίς να προβληθει ποτέ για πρώτη φορά.

Υπόθεση της σειρά

Γέννημα θρέμμα των ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ, Άννας Χατζησοφιά και Ντέιβιντ Λιντς, το Κωνσταντίνου και Ελένης διηγείται τις θεότρελες ιστορίες ενός διαστροφικού καθηγητή της Αερολογίας από το έτος 1453 μ.Χ., τον Κωνσταντίνο Καντακουζήνα, που αναγκάζεται να συγκατοικήσει με μια μπαρ-γούμαν από το έτος 3000 μ.Χ., την Ελένη "Βλαχάρα" Βλαχάκη, όταν οι δυο τους ανακαλύπτουν πως οι χρονομηχανές τους τους έστειλαν κατά λάθος στο ίδιο χωρο-χρονικό σύμπαν.
Μη έχοντας τα απαραίτητα μέσα για να επιστρέψουν (η μηχανή του Αερολογοτέτοιου ήταν η τελευταία που κατασκεύασε ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος πριν τον σφάξουν οι Τούρκοι, ενώ η χρονομηχανή της Γκαρσόνας Α θα εφευρεθεί το 2971 μ.Χ.), οι δυο τους αποφασίζουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να τα φτιάξουν. Στο τελευταίο επεισόδιο. Μέχρι τότε, θα πρέπει να τσακώνονται κάθε μέρα και να υπομένουν τη Γκαρσόνα Βου a.k.a. Πέγκυ "Καρα-ατάλαντη" Καραξαρίδου και τον Μάνθο "Φούστη" Φουστάνο τον Καζανόβα, αλλά και την Ματίνα "Με-Πιάνει-Πείνα" Χαζοχαρουμενάκη και τον Νικόλα τον Οινοχόο της Δεκάρας, ώστε η σειρά να "τραβήξει" για δύο ολόκληρες σεζόν.

Περιγραφή της μάστιγας

Ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα που έκανε ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ και η παρέα του (εκτός του ότι δημιούργησαν τη σειρά), είναι η ιδιαίτερη φύση που της προσέδωσαν. Με άλλα λόγια, αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ, και όχι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. Έτσι, ο Αντέννα μπορεί να τα παίζει με όποια σειρά θέλει, αδιαφορώντας για τα νεύρα των τηλεθεατών, με τα οποία παίζει κάθε πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα. Για να μην αναφερθούμε στο ότι υπάρχουν κάποια επεισόδια τα οποία έχουν προβληθεί μόνο μία φορά για άγνωστους λόγους (Αλήθεια, εκείνο με την πλαστική στήθους το θυμάστε; Ή εκείνο με τον Σπύρο Μπιμπίλα;). 

Πάντα με χιούμορ!

0 comments:

Post a Comment

newer post older post