Ελένη Ράντου: Στο The 24 hours Plays στην Αθήνα στις 3 και 10 Απριλίου!



0 comments
Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης να ετοιμαστεί για την παράσταση του μέσα σε 24 ώρες;;
Κι όμως γίνεται ή αυτό καλούνται να μας δείξουν οι θεατρικοί καλλιτέχνες σε μια ενιαία παράσταση… μόλις 90 λεπτών!
Πρόκειται για το γνωστό «24 HOYRS PLAYS» του Θεάτρου  Broadway στη Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα θα δοθούν δύο παραστάσεις στο Θέατρο Τζένη Καρέζη , την Τρίτη 3 Απριλίου και την Τρίτη 10 Απριλίου. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί και συγγραφείς καλούνται μέσα σε 24 ώρες να γράψουν, να σκηνοθετήσουν και να ερμηνεύσουν ένα θεατρικό έργο!
Οι συντελεστές που θα συμετάσχουν σ’αυτήν τη θεατρική πρόκληση είναι οι συγγραφείς: Θοδωρής Αθερίδης, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γιάννης Καλαβριανός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Χρύσα Σπηλιώτη, Μισέλ Φάις, Ανδρέας Φλουράκης, Θανάσης Χειμωνάς κ.α.
Οι σκηνοθέτες: Μπουγιάρ Αλιμάνι, Κώστας Γάκης, Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Νικαίτη Κοντούρη, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Μόσχος, Κατερίνα Μπερδέκα, Ένκε Φεζολάρι κ.α.
και οι ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Ελένη Βεργέτη, Βίκυ Βολιώτη, Τζένη Θεωνά, Μarlene Kaminsky, Φαίδων Καστρής, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου, Αλέκος Συσσοβίτης, Βασιλική Τρουφάκου κ.α.
Η διαδικασία θα είναι ως εξής:  το βράδυ της προηγούμενης μέρας θα γίνει  η συνάντηση όλων των συντελεστών που θα συμμετάσχουν, ενώ κάθε ηθοποιός θα πρέπει να φέρει ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι μαζί του. Οι συγγραφείς θα πρέπει να εμπνευστούν και να επιλέξουν τους ηθοποιούς,  στα «μέτρα» των οποίων θα πρέπει να γράψουν το θεατρικό τους έργο.
Η παράδοση των κειμένων πρέπει να γίνει μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ οι 6 ομάδες που έχουν ήδη δημιουργηθεί,  θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 9 ώρες για να μάθουν το έργο, να το στήσουν, και να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες, καθώς η αυλαία  για το κοινό ανοίγει στις 21:00!

0 comments:

Post a Comment

newer post older post