Ελένη Ράντου «Πίστευα ότι μπορώ να τα κάνω όλα»



0 comments
Για την «τύχη« της σειράς «Εργαζόμενη Γυναίκα», τη «φτήνια» στην τηλεόραση, τα τούρκικα σήριαλ, τις επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου κι Ελένης», το νέος της θεατρικό έργο «Κατα-δικός μου», αλλά και...
την οικονομική κρίση, μίλησε στο ένθετο της εφημερίδας «Έθνος«, «Radar!» , η Ελένη Ράντου.

Για τις περιπέτειας της σειράς «Εργαζόμενη Γυναίκα» όπου πρωταγωνιστούσε, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Απαξιώνουμε τη μυθοπλασία και αποθεώνουμε το φτηνό! Μεταφορικά και κυριολεκτικά! Τότε, ένιωσα ότι το χαστούκι αφορούσε εμένα, όμως ο καιρός έδειξε ότι ήταν χαστούκι για όλους. Λυπήθηκα πολύ για την απόλυτη απαξίωση, αλλά τώρα πια γι' αυτή τη δουλειά- για την οποία δεν πληρώθηκα τη δεύτερη χρονιά, γιατί διαλύθηκε η εταιρία παραγωγής- έχω γλυκές αναμνήσεις που αφορούν μόνο την ίδια και καθόλου τα όσα άθλια γίνονταν στον περίγυρο».

Επιπλέον, η γνωστή ηθοποιός μίλησε και για την παρακμή της τηλεόρασης: «Η φτήνια που ζητήθηκε την έριξε σε μια φτήνια που δεν υπάρχει! Και το ότι τουρκοκρατείται πια η τηλεόραση από μόνο του σημαίνει πολλά!» και πρόσθεσε: «Είναι τακτική αυτή; Θέλεις να ψωνίσεις φτηνά από το καλάθι; Ψώνισε δυο- τρία, μην το παίρνεις όλο σπίτι σου», ενώ τόνισε πως οι επαναλήψεις της σειράς «Κωνσταντίνου κι Ελένης» την ενοχλούν πολύ, αλλά «όσο και να γκρινιάξουμε εμείς, ό,τι και να πούμε, δικά τους είναι τα κανάλια, δικά τους τα λεφτά, δική τους η στρατηγική- αν υπάρχει τέλος πάντων! Ή ψήνεσαι και παίζεις το παιχνίδι σου, ή αππέχεις από θέση. Εγώ το κάνω».

Όσο για το αν νιώθει «στερητικό σύνδρομο» απέχοντας από την τηλεόραση, η Ελένη Ράντου ήταν κατηγορηματική: «Κανένα στερητικό! Το θέατρο ήταν, είναι και θα είναι ο πιο μεγάλος μου έρωτας, χωρίς αυτό θα πάθαινα στερητικό. Από την τηλεόραση μια χαρά μπορώ να ζήσω μακριά, ενώ από το θέατρο όχι!». Μάλιστα, αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο συγγράφει με τους Νίκο Σταυρακούδη και Σάρα Γανωτή το θεατρικό έργο, «Καταδικός μου». «Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία που μιλά για τον φόβο που έχουμε για τους ξένους, για το πόσο ξένοι γίναμε εμείς οι ίδιοι από τον φόβο μας που μας κρατά μακριά από άλλους και μας εγκλωβίζει σε μια απόλυτη μοναξιά», διευκρίνισε η δημοφιλής ηθοποιός και συμπλήρωσε: «Την σκηνοθεσία θα κάνει ο Γιώργος Παλούμπης και μαζί μου θα παίξουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Ορφέας Αυγουστίδης».

Παράλληλα, μιλώντας για τα αίτια της κρίσης δεν χαρίστηκε σε πολιτικούς, αλλά και λαό: «Φταίνε σίγουρα αυτοί (οι πολιτικοί), φταίμε όμως κι εμείς που τους ψηφίσαμε, που κάναμε τα στραβά μάτια όταν μας ερχόταν η πρώτη μπόχα από όσα “μαγείρευαν”. Ήμαστε με έναν τρόπο συνένοχοι κι αυτό όσο να 'ναι έχει το κόστος του». Παρόλα αυτά, μέσα από την κρίση μας δίνονται ευκαιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ηθοποιός: «Η κρίση έχει σίγουρα ένα κακό πρόσωπο, έχει όμως κι ένα καλό: Μας αφύπνισε και μας έδειξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και κεκτημένο».

Τέλος, μετά από 25 χρόνια επιτυχιών στο θέατρο και την τηλεόραση η Ελένη Ράντου διευκρίνισε: «Ήμουν πάντα προσγειωμένη. Η μόνη παγίδα όπου έπεσα, αν θέλεις, είναι ότι πίστευα ότι μπορώ να τα κάνω όλα, ότι μπορώ να κάνω τα πάντα, κάτι που δεν ήταν αλήθεια».

yupi.gr

0 comments:

Post a Comment

newer post older post