Ελένη Ράντου: H γυμνή φωτογράφηση και ο φόβος της…0 comments

Αληθινή και με απόλυτη συνείδηση του που μπορεί να σε οδηγήσει ο φόβος και η απραξία, η Ελένη Ράντου προέτρεψε τις γυναίκες να πηγαίνουν μια φορά το χρόνο...
για μαστογραφία. «Όλοι νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι μέχρι να συμβεί το κακό» είπε χαρακτηριστικά.
Η χαρισματική ηθοποιός είναι μια από τις 53 Ελληνίδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του περιοδικού Life & Style στη μεγάλη εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα, «Η πρόληψη δίνει ζωή». Εξήγησε με σκοπιά βλέπει η ίδια το θέμα αυτό:
« Στην οικογένειά μου ο πατέρας μου έφυγε από την ασθένεια αυτή. Πλέον, η έλλειψη ενημέρωσης, δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλοι, λίγο ή πολύ είμαστε ενημερωμένοι. Στο σημείο που έχει φτάσει η ιατρική, η πρόληψη είναι ο μόνος δόκιμος όρος. Αν σου συμβεί το κακό, ήδη έχεις χάσει το μισό παιχνίδι. Είναι τέτοιος ο ρυθμός της ζωής αλλά και ο φόβος που μας κυβερνάει που σε κάνει να μην πας να κοιταχτείς. Με το φόβο μας παλεύουμε οι άνθρωποι. Κανείς δεν θέλει να ακούσει το δυσάρεστο. Όλοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι μέχρι να συμβεί το κακό. Και εγώ δεν έχω κάνει ακόμα μαστογραφία. Μάλλον γι’αυτό.  Οφείλουμε μια φορά το χρόνο να πηγαίνουμε για εξετάσεις στο γιατρό μας και το λέω πρώτα για να το ακούω εγώ».

0 comments:

Post a Comment

newer post older post